Looking For Anything Specific?

Afganistan Taliban Son Durum / Afganistan'dan son dakika haberleri | Ülkede son durum ne ... : Afganistan'da taliban örgütü ilerleyişini sürdürüyor:

Afganistan Taliban Son Durum / Afganistan'dan son dakika haberleri | Ülkede son durum ne ... : Afganistan'da taliban örgütü ilerleyişini sürdürüyor:. Taliban artık tüm bölgede kontrolu ele alırken cumhurbaşkanı eşref gani ahmedzay tacikistan'a kaçtı. 11 eylül saldırıları sonrasında abd ve batılı güçlerin bölgedeki varlığını artırmasının ardından güç kaybeden taliban son haftalarda etkisini ağırlaştırmaya başladı. Afgan güvenlik güçlerinin gazne kent merkezinin kontrolünü elinde bulundurduğu anlatılan açıklamada, gazne'nin düşme tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi. Taliban afganistan'ın kontrolünü ele geçirmeye bir adım uzakta. Taliban son dönemde onlarca bölgeyi yeniden ele geçirdi ve eylül'de abd ve uluslararası güçlerin çekilmesini tamamlamasıyla afgan ordusu'nun çökeceği kaygıları arttı.

Taliban, son dönemlerde afganistan'da kontrolünü artırıyor. Taliban afganistan'ın kontrolünü ele geçirmeye bir adım uzakta. Son 24 saatte 193 militan öldürüldü. Dünyanın gündemindeki çatışma bölgelerinden afganistan'da taliban ilerleyişinin devam ettiği bildiriliyor. Başkent kabil, dün taliban'ın yönetimine geçti ve afganistan cumhurbaşkanı eşref gani'nin istifa.

Son dakika: Afganistan'ın kuzeyi peş peşe Taliban'ın ...
Son dakika: Afganistan'ın kuzeyi peş peşe Taliban'ın ... from www.pelerinkutusu.com
Her dönemde kadınların hakları çiğnendi hatta kadınlar insan gözünde dahi görülmedi. Taliban, afganistan'ın tamamında hanefi i̇slami hukuk ekolüne ve molla ömer'in dini fermanlarına uygun olan çalışmalarına ve okula gitmelerine izin verildi. Afganistan'da taliban örgütü ilerleyişini sürdürüyor: Afganistan i̇slam devleti yerine afganistan i̇slam emirliği olarak değiştirirler. Peki afganistan'da gelinen noktada son durum ne? Afganistan'da, yabancı güçlerin çekilmeye başlamasının ardından, mayıstan bu yana saldırılarını arttırarak sürdüren taliban, son 8 günde 15 vilayet merkezini ele geçirdi. Taliban'ın başlayan saldırılarının büyük bir kısmının kunduz merkez ve çevresinde yoğunlaştığı biliniyor. Afganistan'da son durum… taliban'ın kabil'e de girmesiyle afganistan'ın kontrolü tamamen bu örgütün eline geçti.

En son afganistan haberleri anında burada.

Kunduz merkez'de onlarca askeri karakolun taliban'ın kontrolüne geçtiği ve birçok silah ve mühimmata da taliban militanlarınca el konulduğu söyleniyor. Afganistan'da taliban 20 yıl sonra başkent kabil'i ele geçirdi. Taliban artık tüm bölgede kontrolu ele alırken cumhurbaşkanı eşref gani ahmedzay tacikistan'a kaçtı. İngiltere'den de, taliban'ın afganistan'da hükümete girmesi halinde birlikte çalışabilecekleri açıklaması geldi. Taliban'ın afganistan'ın 34 vilayetinden en az 20'sini ele geçirmiş durumda. Afgan güçlerine mahkumları serbest bırakılması karşılığında ateşkes teklifinde bulundu. Helmand eyaletinin başkenti lashkar gah'tan gelen son haberlere göre, taliban 11 ekim'den bu yana nade ali, nawa ve nahre siraj'ın da dahil olduğu kasaba ve banliyölerini ele geçirmek için ağır saldırılar düzenledi. Taliban son olarak pakistan sınırındaki kapıyı da ele geçirdi. Afganistan'ın doğu ve güneyindeki 3 vilayette son 72 saat içerisinde en az 27 çocuk öldürüldü. Son 24 saatte 193 militan öldürüldü. Taliban son dönemde onlarca bölgeyi yeniden ele geçirdi ve eylül'de abd ve uluslararası güçlerin çekilmesini tamamlamasıyla afgan ordusu'nun çökeceği kaygıları arttı. Son dakika gündem haberine göre abd istihbaratının, taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 3 gün ile 1 hafta arasında kuşatabileceği yönünde değerlendirme yaptığı bildirildi. Afgan güvenlik güçlerinin gazne kent merkezinin kontrolünü elinde bulundurduğu anlatılan açıklamada, gazne'nin düşme tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Taliban, afganistan'ın tamamında hanefi i̇slami hukuk ekolüne ve molla ömer'in dini fermanlarına uygun olan çalışmalarına ve okula gitmelerine izin verildi. Afgan güçlerine mahkumları serbest bırakılması karşılığında ateşkes teklifinde bulundu. Afganistan i̇slam devleti yerine afganistan i̇slam emirliği olarak değiştirirler. Taliban afganistan'ın kontrolünü ele geçirmeye bir adım uzakta. Peki afganistan'da taliban'ın etkinliği ne durumda?

Afganistan'ın doğusunda 3 vilayet merkezi daha Taliban ...
Afganistan'ın doğusunda 3 vilayet merkezi daha Taliban ... from te-habervakti-com.cdn.vidyome.com
Afganistan cumhurbaşkanı gani'nin ülkedeki son durum ile ilgili başkanlık sarayında adb ve nato yetkilileri ile ilgili görüşmeler yürüttüğü de gelen mahkumları serbest bıraktılar. Birleşmiş milletler (bm) verilerine göre ise taliban. Bm genel sekreteri guterres'ten acı itiraf: Taliban son olarak pakistan sınırındaki kapıyı da ele geçirdi. Taliban son dönemde onlarca bölgeyi yeniden ele geçirdi ve eylül'de abd ve uluslararası güçlerin çekilmesini tamamlamasıyla afgan ordusu'nun çökeceği kaygıları arttı. Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girdiğini açıklamasının ardından afganistan cumhurbaşkanı eşref gani ülkeyi terk etti. En son afganistan haberleri anında burada. Çünkü taliban içerisinde ağır basan şahin kanat, işgalci abd ve müttefikleri afganistan'ı terk edinceye kadar kendilerinin afganistan hükümetini resmi olarak tanımayacaklarını söylüyorlardı.

Peki afganistan'da taliban'ın etkinliği ne durumda?

Afganistan'da taliban 20 yıl sonra başkent kabil'i ele geçirdi. Afganistan son dakika haberleri ve afganistan haber ile ilgili video, anlık canlı gelişmeler en son haber'de. Canlı anlatımla ülkedeki son gelişmeler. Afganistan'daki nato birlikleri, gazne kentinde son 3 günde taliban'a yönelik 23 hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Diğer yandan afganistan'daki diplomatların tahliyesinin sağlanması için 3 bin abd taliban sözcüsü suheyl şahin ise son olarak bbc'ye yaptığı açıklamada, barışçıl bir iktidar geçişini bekliyoruz ifadelerini kullandı. Faroq keskin, kabil'den son durumu anlatıyor. Afganistan tarihinin son 25 yılına damga vuran taliban örgütü bir kez daha ülkenin kaderini belirleyecek bir noktaya ulaştı: Taliban'ın başlayan saldırılarının büyük bir kısmının kunduz merkez ve çevresinde yoğunlaştığı biliniyor. Bm çocuklara yardım fonu'ndan (unicef)… Son dönemde afganistan hükümeti taliban ile barış sürecini başlatsa da bir türlü başarı sağlanamadı. Afganistan'ın doğu ve güneyindeki 3 vilayette son 72 saat içerisinde en az 27 çocuk öldürüldü. Taliban güçlerinin kentin dış mahallerine girmesi üzerine cumhurbaşkanı eşref gani ülkeyi terk etti. Taliban son olarak pakistan sınırındaki kapıyı da ele geçirdi.

Abd, afganistan'dan çekilme sürecini hızlandırdı ve önümüzdeki ay süreci tamamlamayı hedefliyor. Bu nedenle şehirli ve eğitimli kesimin ülkeden kaçmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Afganistan'da son durum… afganistan cumhurbaşkanlığı sarayı taliban'ın kontrolüne geçti. Afganistan'da son durum… taliban'ın kabil'e de girmesiyle afganistan'ın kontrolü tamamen bu örgütün eline geçti. Afgan güçlerine mahkumları serbest bırakılması karşılığında ateşkes teklifinde bulundu.

Son Dakika: Afganistan'da 26 şehir merkezini ele geçiren ...
Son Dakika: Afganistan'da 26 şehir merkezini ele geçiren ... from foto.haberler.com
Dünyanın gündemindeki çatışma bölgelerinden afganistan'da taliban ilerleyişinin devam ettiği bildiriliyor. Taliban'ın başlayan saldırılarının büyük bir kısmının kunduz merkez ve çevresinde yoğunlaştığı biliniyor. Afganistan'da son durum… taliban'ın kabil'e de girmesiyle afganistan'ın kontrolü tamamen bu örgütün eline geçti. Taliban'ın afganistan'ın 34 vilayetinden en az 20'sini ele geçirmiş durumda. Taliban haberleri, son dakika taliban haber ve gelişmeleri burada. Taliban, afganistan'ın tamamında hanefi i̇slami hukuk ekolüne ve molla ömer'in dini fermanlarına uygun olan çalışmalarına ve okula gitmelerine izin verildi. Bilinen en az iki durumda, mesud zorla evlendirme vakalarına şahsen bu yardımın kesilmesiyle hayatta kalmaları son derece zor. demişti. 11 eylül saldırıları sonrasında abd ve batılı güçlerin bölgedeki varlığını artırmasının ardından güç kaybeden taliban son haftalarda etkisini ağırlaştırmaya başladı.

Bm çocuklara yardım fonu'ndan (unicef)…

Taliban, son dönemlerde afganistan'da kontrolünü artırıyor. Hiçbir direnişle karşılaşmadan kent merkezine giren taliban, başkanlık sarayı'nın kontrolünü de ele geçirdi. Abd başkanı joe biden, afganistan'a müdahaleyi tetikleyen 11 eylül saldırılarının 20. Celalabad'ın düştüğü açıklanırken taliban, kabil'e girmeye başladı. Afgan güçlerine mahkumları serbest bırakılması karşılığında ateşkes teklifinde bulundu. Yaklaşık 2 milyon şehit, 2 milyon yaralı,5 milyondan bununla kalmayan taliban mensupları ülkenin adını da; Taliban'ın başlayan saldırılarının büyük bir kısmının kunduz merkez ve çevresinde yoğunlaştığı biliniyor. Son dakika gündem haberine göre abd istihbaratının, taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 3 gün ile 1 hafta arasında kuşatabileceği yönünde değerlendirme yaptığı bildirildi. Afganistan'ın doğu ve güneyindeki 3 vilayette son 72 saat içerisinde en az 27 çocuk öldürüldü. Abd, afganistan'dan çekilme sürecini hızlandırdı ve önümüzdeki ay süreci tamamlamayı hedefliyor. Taliban son dönemde onlarca bölgeyi yeniden ele geçirdi ve eylül'de abd ve uluslararası güçlerin çekilmesini tamamlamasıyla afgan ordusu'nun çökeceği kaygıları arttı. Afganistan i̇slam devleti yerine afganistan i̇slam emirliği olarak değiştirirler. 11 eylül saldırıları sonrasında abd ve batılı güçlerin bölgedeki varlığını artırmasının ardından güç kaybeden taliban son haftalarda etkisini ağırlaştırmaya başladı.

Bm çocuklara yardım fonu'ndan (unicef)… afganistan taliban. Diğer yandan afganistan'daki diplomatların tahliyesinin sağlanması için 3 bin abd taliban sözcüsü suheyl şahin ise son olarak bbc'ye yaptığı açıklamada, barışçıl bir iktidar geçişini bekliyoruz ifadelerini kullandı.

Posting Komentar

0 Komentar